fbpx TP-Link води глобалния WLAN пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

TP-Link води глобалния WLAN пазар

Според най-новото проучване на аналитичната компания IDC, наречено Worldwide Quarterly WLAN Tracker за май 2012 година, което подрежда най-големите производители на безжично оборудване според брой продадени продукти, както и по приходи поставя на първо място доставчикът на мрежови продукти TP-Link. У нас продуктите на TP-Link се разпространяват от доставчика на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България.

С 34% пазарен дял на WLAN пазара (на база брой доставени устройства), TP-Link спечели водеща позиция по-рано тази година, като общата бройка на доставените продукти е по-голяма от сумарната на следващите два доставчика в класацията. Това не е първият случай, в който TP-Link доминира във WLAN сегмента. В същия доклад от първото тримесечие на 2011 г. компанията е последователно класирана от анализаторите като най-големия световен доставчик на безжични мрежови продукти.

Сред клиентите на Ланком България са десетки телекомуникационни и интернет оператори, търговски вериги, корпоративни клиенти, малки и средни фирми от всички големи градове в България.