fbpx УниКредит Булбанк и Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски" реализираха втора ESG Академия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

УниКредит Булбанк и Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски" реализираха втора ESG Академия

След успешното завършване в началото на  2022 година на пилотното за България издание на ESG Академията на Стопанския факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" на над 35 служители на УниКредит Булбанк, сред които и главният изпълнителен директор Цветанка Минчева, банката и Университетът проведоха съвместно втора ESG Академия и реализираха първото издание на Академията на английски език. В тях се включиха и трима от членовете на Управителния съвет на банката - Борислав Бангеев, Главен риск директор, Марио Колари, Главен оперативен директор и Велко Джилизов, Главен директор на дирекция „Правна“.

 „Щастливи сме, че имахме възможност да реализираме второ издание на ESG Академията съвместно с УниКредит Булбанк. Обучението на все повече експерти в областта на устойчивото развитие ни дава увереността, че корпоративният свят осъзнава не само необходимостта от ESG трансформация, но и се стреми да реализира тази трансформация възможно най-ефективно и с дългосрочен положителен ефект за обществото“,  сподели доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на Софийски университет.

 „През 2021 година УниКредит Булбанк беше първата банка, която съвместно със Стопанския факултет на Софийски университет стартира първата ESG Академия. След големия ѝ успех, взехме решение да реализираме втора такава, като този път 50 наши служители се включиха. Изключително ни радва служителският интерес и желание за запознаване в по-голяма дълбочина по темата. Днес вече имаме близо 90 сертифицирани ESG специалисти, които подпомагат и колегите, и клиентите, както в разбирането, така и в прилагането на целите за устойчиво развитие“, коментира Андреа Тониети, директор „Хора и култура“ на УниКредит Булбанк.

Академията за управление на социалните, екологичните и организационните аспекти от дейността на организациите (ESG Академия) е и първата национална сертификационна програма за обучение на специалисти по устойчиво управление. Провеждането й в УниКредит Булбанк е в резултат от ESG стратегията на банката, която има за цел да подпомага и развива задълбочените познания на служителите в сферата на екологичните, социални и управленски фактори.

Академията е част от специално разработената холистична програма „ESG Learning Journey“ на банката, в обхвата на която попада и партньорството между УниКредит Булбанк и Стопанския факултет относно първата съвместно реализирана магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“ на Софийски университет. Сред бъдещите ESG магистри са и над 40 служителя на банката, чието обучение отново изцяло е осигурено от УниКредит Булбанк.