fbpx Ирак иска български специалисти за изграждане на поливна система | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ирак иска български специалисти за изграждане на поливна система

Ирак иска български специалисти за изграждане на поливна система

На среща на земеделския министър Мирослав Найденов с министърът на Ирак, Моханад Ал-Шеибани е коментирано желание за изпращане на български специалисти в Ирак, които да помогнат за изграждането на напоителна система в страната. Министър Найденов посочи, че България ще съдейства и ще се направи необходимото за изпращането на специалисти от „Напоителни системи”. Те трябва да прегледат язовирите в Ирак и да предложат каква поливна система е подходящо да се изгради. Министър Найденов обеща изпълнителният директор на „Напоителни системи” Стайко Ганчев чрез посолството и посланика да направят необходимите контакти за реализиране на това намерение.
Министър Найденов подчерта, че България има изградена през 70-те и 80-те г. поливна система, която е доста амортизирана. В момента модернизираме и търсим инвеститори в този сектор, каза още министърът. В България има 200 големи и около 3000 малки язовири, които са в състава на „Напоителни системи”.