fbpx Бизнесът има нужда от кадри, които да могат да анализират | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнесът има нужда от кадри, които да могат да анализират

Бизнесът има нужда от кадри, които да могат да анализират

Бизнесът търси хора, които да могат да анализират, да могат да мислят и да презентират. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Детелина Смилкова – вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси и председател на Българската асоциация за управление на хора.

По думите й е сложно да се определи кои ще са най-търсените специалисти, защото бизнес атмосферата е много динамична и постоянно се променя. Тя обаче е категорична, че кандидат-студентите и студентите трябва да развиват аналитичните си способности. „Винаги съм казвала, че машините отговарят на въпроси, но ние хората трябва да задаваме въпросите“, категорична е тя. Точно на това ВУЗФ учи студентите си.

Нашите студенти започват стажове още от 1 и 2 курс. И се реализират успешно – ВУЗФ няма безработни випускници. Над 50 студента от всички, които са завършили университета пък са в бордовете на директори в различни компании, стана ясно още от думите на Смилкова.
Тя посъветва кандидат-студентите да изберат внимателно както специалността, която да изучават, така и университета. „Много е важен престижът на един университет, социалните контакти, които той осигурява, както и акредитацията“, категорична е Смилкова.

Относно специалността, тя заяви: „Не залитайте към интересни и добре платени към момента професии. Изберете нещо, което да искате и  харесвате да учите и ще намерите неговото най-правилно приложение в бъдеще“.