fbpx Избраха проекта за бъдещия спортен център в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Избраха проекта за бъдещия спортен център в София

Walltopia, световен лидер в производството на стени за катерене, обяви петте проекта, които международното жури определи като победители в открития архитектурен конкурс Collider Activity Center. Отличените екипи са 1A Studio /България/, I/O Архитекти /България/, Fissure /Испания/, Radionica Arhitekture /Хърватска/, MARS Architects /Холандия/ & INTOARCH /България/. По време на официалната церемония по награждаване Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на Walltopia и инвеститор в проекта Collider Activity Center, обяви и името на избрания от него Изпълнител - MARS Architects /Холандия/ & INTOARCH /България/.

Откритият частен конкурс на Walltopia е сред най-големите международни събития в сферата на архитектурата с предадени общо 369 проекта от 63 държави. Като членове на журито бяха привлечени някои от най-известните имена в съвременната архитектура.

Концепцията на Collider Activity Center е изцяло нова, защото за пръв път едно място обединява културата и спорта, благодарение на иновативни архитектурни и дизайнерски решения. Различни типове катерачни стени, парк, фитнес център, плувен басейн, зали за спорт и танци, SPA център, ресторант и бар - това са само част от предложенията за модерните хора в столицата.
Инвестицията в размер на 15 млн. лв. включва разработката на проект и изграждането на мултифункционална сграда с обща разгъната застроена площ от 8000 кв.м. непосредствено до метростанция Младост 3.