fbpx Изключителни комуникационни проекти бяха отличени от БДВО | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изключителни комуникационни проекти бяха отличени от БДВО

 

На официална церемония Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчи годишните си награди за постижения в областта на комуникациите – PR Приз 2018. „Вътрешен комуникационен отдел на годината“ стана екипът на УниКредит Булбанк с убедително представяне на вътрешните им планове за развитие на екипа и проекта им за вътрешна медия „5 минути“, който им донесе първо място и в категория „Вътрешни комуникации“.

„Комуникационна агенция на годината“ стана United Partners със стратегията им в 3 стълба: екип, иновации, резултати, и с преструктурирането на екипа им в отговор на нуждите на клиентите.

Забележителен хеттрик отбелязаха All Channels, получавайки всичките три награди в категория „Комуникационен проект за продукт или услуга“. Брандът на "Загорка“ „Крадецът на ябълки““открадна“ първото място от другите им клиенти – Jameson Irish Whiskey и AVON, които се наредиха съответно на второ и трето място в същата категория. All Channels си тръгнаха и с най-много награди – общо 9, като 4 от тях бяха първи места.

 

В най-оспорваната категория „Кампания за устойчиво развитие/ Корпоративна социална отговорност“ призьори станаха AMI Communications с проекта си за финансова грамотност „Нашите пари“ за VISA и All Channels с кампанията „От любов към живота – AVON срещу рака на гърдата”. Сред агенционните призьори се наредиха още Intelday Solutions с проекта „Зимнина за софиянци“ в категория „Зелени комуникации и градска среда“ и Proximity Sofia/ BBDO Group с проекта „Мога там, искам тук“, реализиран за Telus International, в категория "Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding“.

Отличниците в бизнес сектора в тазгодишното 18-то издание на PR Приз бяха Мтел (вече А1), които заеха челни места в категории „Корпоративна комуникационна кампания“ и „Кризисни комуникации“, както и икономическа група Монбат – призьор в категория „Имиджмейкинг“ за проекта им за ребрандинг.
Най-голямата награда за институционален PR получи Столична община за проекта „135 г. парк Княз-Борисова градина“.

Комисията по професионална етика връчи специална награда на „Креактив ПР“ за фестивала за стари български детски игри „Челик“, реализиран във Варна.
Диана Кирова от Нов български университет получи първото си по-голямо професионално признание, като спечели приз за „Студентски комуникационен проект“.
Специални гости на церемонията бяха Паулина Ямсе, глобален старши онлайн маркетинг мениджър на Siemens и Ейдън Пауър, директор „Потребителски бранд и Маркетинг“, KBC Bank Ирландия, които участваха на съпътстващия PR Фестивал.

Пълния списък с наградените ще намерите тук.