fbpx Най-големият рекламен фестивал в България – ФАРА събира топ експерти през септември в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Най-големият рекламен фестивал в България – ФАРА събира топ експерти през септември в София

Двадесетото издание на Фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции - ФАРА 2021, ще се проведе от 8 до 11 септември в град София. FARA UNUSUAL 2021 се организира в столицата за пръв път от 2000 година насам, а събитието ще премине под мотото “Unexpect the expected”, като за първа година в рамките му се въвежда и Медиен фестивал.

Целта на новия Фестивал е да награди работата, която се откроява чрез стратегия в използването на медийните канали, която променя пазара, и води до измерими резултати.

Новости има и в Творческия фестивал. От тази година се въвежда една изцяло нова категория - Бранд адаптивност, в която ще се състезават рекламни форми, които променят образа, дейността или продукт на бранда в отговор на непредвидена социална или пазарна ситуация. В категорията ще се допускат и рекламни форми, които са реакция в реално време на специфична тема или значимо за обществото събитие (topical & real time advertising).

Обновена и разширена също е и подкатегория Социални медии и инфлуенсър маркетинг в категория Digital. Категорията е отворена за всички дигитални форми и формати, използващи социалните мрежи, както и рекламни форми, които използват изключително или основно influencer marketing.

 „За поредна година при подбора на журито на ФАРА прилагаме метод, признат в почти всички международни рекламни фестивали. За нас са приоритет както постиженията на българските агенции, така и професионалните качества на специалистите. Това е и основната причина да съберем на едно място по-широко жури от специалисти от комуникационни агенции-членове на БАКА, спечелили отличия в последните три издания на ФАРА, с доказани професионалисти с висока репутация в бранша, оценени с награди от национални и международни творчески фестивали, участвали в журита на национални или международни фестивали, и с дългогодишен опит в сферата на креативната индустрия.“, коментира Ненад Лозович, Председател на БАКА и член на Организационния комитет за ФАРА.

Вече са ясни и членовете на журито, които ще оценяват най-успешните и креативни рекламни кампании за изминалите две години. Председател на журито на Творческия фестивал ФАРА 2021 е Душан Дракалски, един от най-креативните и най-опитните комуникационни специалисти от Балканите. Повече информация за членовете на журито на ФАРА 2021 има тук: https://www.fara.bg/jury

Заедно с това, пълна информация за цени, срокове и условия за акредитации за събитието е публикувана на https://www.fara.bg/accreditations.

Организаторът на ФАРА обяви и имената на първите лектори в програмата на събитието. Александър Калчев – българинът, спечелил с екипа си над 40 награди от Cannes Lions – еквивалент на „Оскар” за рекламния бизнес. Само на 29 години, Александър става най-младият изпълнителен творчески директор в историята на DDB Париж, след като се присъединява към агенцията веднага след дипломирането си.

Художникът Иван Мудов обхваща фотография, видео, пърформанс и инсталация като има повече от 250 групови и самостоятелни изложби в цял свят.

Александър Варов е директор Продуктово портфолио и приходи на Нетинфо. Той е сред водещите експерти с над 20-годишен опит в изграждането на дигитални продукти и дигитален маркетинг и с ключова роля в развитието на дигиталните медии и реклама в страната. 

Достъпът до събитието е с акредитации, които до 20 август са на преференциални цени.