fbpx Изкочи най-новата котка - Jaguar F-TYPE R Coupe | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изкочи най-новата котка - Jaguar F-TYPE R Coupe

етикети

 

Jaguar F-TYPE R Coupe направи бляскава премиера в Лос Анджелис. Ултрамодерният, луксозен и спортен модел се появи на сцената под аплодисментите на публиката, като веднага накара всички да замълчат за миг след негов мощен гърлен рев. Тогава под светлините на прожекторите се появи и неговият създател, човекът с основна заслуга за вързаждането на бранда през последните години – дизайн директорът на марката Ян Кълъм. Т

 

Най-новата „котка“ е скрила под капака на автомобила внушителните 550 конски сили, които с лекота осигуряват впечатляващия въртящ момент от 680 Нм. Иновативният 5.0 литров V8 Supercharged двигател осигурява шеметно ускорение от 0-100 км/ч за спиращите дъха 4.0 секунди. Затова не е изненада, че новото спортно купе на Jaguar с инициал R може с лекота да достигне изумителните 300 км/ч. Купе версията на F-TYPE е налична още с два 3.0 литрови V6 агрегата с мощност от 380 и 340 конски сили. С тях моделът спринтира от място до 100 км/ч съответно за 4.8 и 5.1 секунди. И двата мотора без усилие прескачат бариерата от 250 км/ч.

 

Теглото на автомобила е равномерно разпределено, което допринася за блестящите динамични характеристики на модела. Светкавична е реакцията и на 8-степенната автоматична Quickshift трансмисия, с която превключването на скоростите става по-бързо от мигването на човешко око. Покривът на купе автомобила на Jaguar се предлага с възможност за избор между алуминий, карбон или стъкло. Впечатляващ е и обема на багажника от 407 литра, който е учудващо голям за подобен тип автомобили.