fbpx JYSK България разширява дистрибуционния си център в Божурище | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

JYSK България разширява дистрибуционния си център в Божурище

JYSK обяви стартиралите строителни дейности по разширението на Дистрибуционен Център Божурище. С новата си зона, най-модерната логистична база в България увеличава капацитета си с близо 30%, а площта си с 14 170 м2.  Очаква се строителните дейности да приключат в края на 2022 г.

Компанията сподели още и дългосрочните си планове за изграждане на нов трети високостелажен автоматизиран склад. Той ще увеличи настоящия капацитет на JYSK ДЦБ с 50 % или общо с още 60 000 палетоместа. Проектът е във фаза на планиране, като предстои да се обявят още подробности и срок за изпълнение.

По време на официалната церемония, сред гостите присъстваха Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания у нас, логистичният директор на JYSK ДЦБ за Балкани Венцислав Чавдаров, директорът на НКИЗ Антоанета Барес, управителят на МИКС Констръкшън Пламен Христов, главният архитект на Община Божурище, архитектите на новата Логистична зона 4, представители на медиите, както и на партньори на JYSK България. Официалните лица направиха символична първа копка, след което всички гости присъстваха на специално организирана разходка в JYSK ДЦБ, по време на която се запознаха отблизо с модерното оборудване и организация на складово-товарните процеси на базата.

„Щастливи сме, че днес посрещаме на място всички наши гости и можем да покажем на живо колко успешно върви изграждането на новата логистична зона на Дистрибуционен център Божурище. Ще положим всички усилия да завършим проекта до края на годината и по план, въпреки трудните времена, в които живеем през последните две седмици. Предстои откриването и на нови работни места, които ще обявим през есента. Радвам се, че всички в JYSK България продължаваме да следваме една от основните мисии на компанията – да подобряваме ежедневно качеството на предлаганите от нас услуги, но и да променяме към по-добро средата, в която всички ние работим и живеем.“, сподели по време на откриването Венцислав Чавдаров, логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

До края на годината JYSK планира да открие още поне 6 нови магазина, както и да модернизира поне още 5 от обектите, открити преди 2018 г., първите 3 от които са планирани за пролетта. Компанията планира и да запази тенденцията за увеличаване на онлайн поръчките, за което със сигурност по-големият капацитет на ДЦБ ще спомогне.