fbpx Как да изберем | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как да изберем

Как да изберем

Всеки мениджър поне веднъж се е изправял пред въпроса какво оборудване да купи при осъвременяване на техниката, за разширение на информационна система или за изцяло нов офис. Еднозначен отговор на този въпрос не съществува! И все пак инвестицията в нови продукти от водещи световни производители е добър избор.
Какво да имаме предвид, когато избираме компютърна и офис техника?

Вложените средства в информационни технологии (хардуер и софтуер) са инвестиция, която трябва да се оценява според следните критерии:

 • производителност - количество и качество работа за единица време;
 • гъвкавост - бърза пренастройка или прегрупиране за извършване на различни задачи;
 • възможности за надстройка - добавяне на нови модули (хардуерни и софтуерни) тогава, когато е необходимо, т.е. не се налага да се инвестира голяма сума при закупуване на ново
  устройство;
 • съвместимост - безпроблемна работа с другите устройства от информационната система в офиса;
 • лесно ползване - води до икономии от обучение на служители и време за извършване на определена работа;
 • време за използване - оценка за пригодността на техниката в светлината на плановете за
  развитие на дейностите в компанията;
 • използвани консумативи - цена, наличност
  и качество;
 • вид и тип сервизна поддръжка - срок на гаранцията, има ли оторизирани сервизи, къде се намират те и др.;
 • квалификация на доставчиците, от които може да бъде закупена избраната техника
  Разбире се, за всеки е ясно, че идеален продукт не съществува! Обикновено има няколко "най-подходящи алтернативи". Но изборът е изцяло субективен и зависи от предпочитанията и информацията, с която разполага клиента.
  Защо препоръчваме продукти
  на реномирани производители?
  Много клиенти се колебаят дали да изберат по-евтино решение с продукти без утвърдено име и история или да изразходват поне 15% или повече за "маркови" устройства. Често можем да чуем аргумент в полза на по-евтини решения, "... те са правени в същия завод като ...".


Ако имате достатъчен финансов ресурс, категорично изберете продукти на производители-лидери, защото те осигуряват:

1. По-висока производителност и надеждност - пряк резултат от вложените значителни инвестиции в изследователска и развойна дейност. Непрекъснатото внедряване на нови разработки в продуктите позволява да бъдат посрещнати непрестанно променящите се изисквания на потребителите.
2. Приемственост при закупуване на нови модели и свързването им с предишни версии на продуктите.
3. Внимателно обмислен дизайн - продуктите са специално разработени, за да са удобни за работа и да се вписват в средата, за която са предназначени.
4. Качество на изпълнение - дори и произведени в далечния изток или доставени като OEM (Original Equipment Manufacturing) изделия, марковите продукти отговарят на изскванията за контрол на качеството на утвърдения доставчик и често се различават с пъти в сравнение с "братята" си от същата поточна линия.
5. Пълна гама от устройства и аксесоари - това гарантира висока производителност и съвместимост между заедно работещи устройства от една марка.
6. Складови наличности, компетентна консултация и надежден сервиз - лидерите държат на имиджа си и преследват ясни търговски цели, за постигането на което избират сериозни партньори за доставка и поддръжка.
7. Гарантирано спазват стандартите, които обявяват върху продуктите и техните опаковки. Така клиентите получават реално това, което им е обещано.
8. Системен и приложен лицензиран софтуер (особено за компютърната техника) - специализирани програми за по-добра настройка и управление на продуктите.
9. Престиж - демонстрират благосъстояние и възможности пред партньори и собствените служители.

 

Защо водещите марки са сред
най-предпочитаните от ценители и ИТ експерти

SONY
- Неоспорими традиции в разработката на audio-video продукти, собствени уникални технологии (Trinitron,
X-black LCD, Sony Color Control, sub-pixel rending и др.), изключителен дизайн, изящен за офиса и атрактивен за дома.
Продукти за офиса - пълна гама LCD монитори
(вкл. с ТВ тунер), мултимедийни проектори

PHILIPS
- Един от най-големите производители на монитори в света, широка гама продукти (от икономичен клас до дизайнерски модели), безкомпромисно качество, гарантирано от програмата Perfect Panel (замяна на LCD монитор при констатиртане на дефектен пиксел).
Продукти за офиса - пълна гама CRT и LCD монитори, мултимедийни аксесоари (говорители, MPR3 плейъри, слушалки)


FUJITSU-SIEMENS

- Германско качество, съчетано с японска прецизност, лидер в продажбите на преносими компютри в България, европейски произход на продуктите, пълна гама компютърна техника.


ACER

- Изключително иновативна компания, безспорен лидер в продажбите на преносими компютри в Европа, надеждни продукти на много конкурентна цена, "бутикови" модели (Acer Ferrari Notebook). Продукти за офиса - преносими и настолни компютри, монитори, сървъри, мултимедйни проектори, MP3 плейъри


IBM

- Компанията, на която дължим продукта РС (персонален компютър), изключителен опит в разработването и прилагането на информационни технологии, лидер в технологични разработки със стотици патенти, доставчик, който предлага изключително богата гама софтуер заедно с продажбата на компютри.
Продукти за офиса - преносими* и настолни* компютри, монитори*, сървъри, устройства за съхранение на информация, мултимедйни проектори*
* вече с марката Lenovo

EPSON
- Един от най-големите производители на техника за обработка на изображения, изобретател на микро-пиезо технологията на мастилоструен печат (за по-детайлни изображения, особено при фото-печат), най-големият производител на матрични принтери в света, пълна гама устройства.
Продукти за офиса - мастилоструйни принтери, фото принтери, цветни лазерни принтери, мултифункционални устройства, консумативи, скенери, мултимедийни проектори

BROTHER
- Водещ японски производител на лазерни принтери, който предлага уникална комбинация от качество
на печат, бързина и
надеждност.с
Продукти за офиса - лазерни принтери, мултифункционални лазерни устройства (принтер+скенер+копирна машина+факс), факс апарати