fbpx KIA вече е с ново лого и нов слоган бранд | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

KIA вече е с ново лого и нов слоган бранд

етикети

Днес Kia представи своето ново корпоративно лого и бранд слоган, които демонстрират съществена трансформация и нова стратегическа цел на автомобилния производител. Промяната на емблематичното лого е обвързана с амбицията на Kia да заеме лидерска позиция в бъдещата мобилност чрез модернизация на всички аспекти, свързани с дейността на компанията.

Логото е символ на новите ценности, които Kia обещава да изпълни чрез редица нови продукти и услуги за своите клиенти. Kia запечатва своя ангажимент с изцяло ново лого, което наподобява ръкописен подпис. Ритмичната, непрекъсната линия на логото олицетворява нестихващия дух на Kia, който вибрира в унисон с желанията на потребителите, докато симетрията в дизайна демонстрира увереност. Възходящите линии символизират амбициите на Kia да вдъхновява своите клиенти при всяко преживяване с марката.

Новото лого бе представено днес с грандиозен пиротехнически спектакъл в небето над Инчеон, Корея. По време на събитието бяха използвани 303 пиродрони, които изстреляха стотици фойерверки в синхронизирана артистична композиция, с което марката отпразнува своето ново начало. Светлинното шоу влезе в Рекордите на Гинес като ‘Най-много безпилотни летателни апарати (дронове), които произвеждат фойерверки едновременно”.

В допълнение към изцяло новото лого, Kia представи и новия си корпоративен слоган ‘Movement that inspires’.

Лансирането на новото лого следва представената през 2020г. дългосрочната стратегия ‘Plan S’ на Kia, насочена към установяване на лидерска позиция на марката в автомобилната индустрия по отношение на услуги за мобилност и електрификация, свързаност и автономия. Фокусът е върху популяризирането на електрически превозни средства и въвеждането на широка гама от услуги за мобилност, съобразени с нуждите и предпочитанията на потребителите.