fbpx От есента Skoda e с нов главен дизайнер | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

От есента Skoda e с нов главен дизайнер

От 1-ви септември, Оливер Стефани ще бъде новият шеф на дизайна в ŠKODA AUTO. Преди това, той е отговарял за външния дизайн във Volkswagen. Стефани е следвал дизайн в Брауншвайг и Пасадена (Калифорния). Много от автомобилите Volkswagen, произведени през последните 10 години носят неговия подпис.

„В последните няколко години, дизайнът на ŠKODA бележи много добро развитие. Съвсем наскоро, ние използвахме новия си експресивен дизайнерски език и при разработката на нашите SUV модели.”, каза изпълнителният директор на ŠKODA AUTO, Бернхард Майер. „А сега, Оливер Стефани ще ни помогне да направим следващата стъпка в развитието си. Той ще разработва моделите ни така, че да са с още по-голям емоционален заряд и ще ги поведе към ерата на дигитализацията и електрификацията в автомобилостроенето.Оливер Стефани има огромен творчески потенциал и аз очаквам с нетърпение да работим заедно.“, продължава Майер.

В кариерата си до този момент, Оливер Стефани е доказал качествата и способностите си не веднъж. Стефани започва работа във Volkswagen през 2002. Много от произведените автомобили на марката за последните десет години и множество концептуални автомобили носят неговия подпис. Той изиграва важна роля в разработването на up!, Polo, Jetta, Tiguan и настоящите модели Golf.