fbpx Едно ексклузивно BMW M850i xDrive Купе First Edition ще дойде и в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Едно ексклузивно BMW M850i xDrive Купе First Edition ще дойде и в България

В лимитирана серия до 400 екземпляра ще бъде произведена индивидуална конфигурация на новия луксозен спортен автомобил BMW M850i xDrive Купе First Edition между април и юни 2019 година в завода на BMW в Динголфинг. Един автомобил ще дойде и в България.

Лаковото покритие на каросерията, алуминиевите джанти и оформлението на интериора осигуряват на BMW M850i xDrive Купе First Edition индивидуален и в същото време изразителен характер. За въодушевяващата визия на екстериора особен принос има новоразработеното и използвано за пръв път при модел на BMW специално лаково покритие BMW Individual Frozen Barcelona Blue metallic. То е комбинирано с разширена BMW Individual High Gloss Shadow Line, която освен черните рамки на прозорците включва и рамката и пластините на бъбрековидната радиаторна решетка, детайлите на Air Breather и ауспуховите накрайници. Тъмните акценти във визията на специалния модел се допълват от 20-инчовите М алуминиеви джанти с Y-образни спици в цвят Jetblack. Като допълнително оборудване се предлагат опциите М Карбонов покрив и М Карбон екстериорен пакет.

В интериора ексклузивното излъчване се подчертава от специфичните дизайнерски елементи на BMW Individual, подбраните цветове и материали и особено висококачественото оборудване. Специфична особеност на специалните модели е пълното кожено оборудване BMW Individual Merino с новаторската цветова комбинация Ivory White/ Night Blue. Другите елементи на хармонично съгласуваното оформление на интериора са М коженият волан, както и таванът BMW Individual Alcantara, които също са в цвят Night Blue.

BMW Individual интериорните лайстни BMW Individual Piano finish Black в центъра на кокпита са с надпис „First Edition 1/400“. За луксозната атмосфера в интериора на специалния модел допринасят и озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound и кристалните апликации Crafted Clarity на бутона Старт/Стоп, контролера на iDrive, регулатора на силата на звука и осветения селектор на трансмисията.

Подчертаната от екстериорния и интериорния дизайн изразителна индивидуалност е съчетана с изключителни динамични характеристики. Специалният модел се задвижва от 8-цилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност от 530 к.с. Еластичният V8 двигател е комбиниран с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport и предава уверено мощността си на пътя с помощта на интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive и перфектно съгласуваното с концепцията на автомобила окачване.