fbpx KIA XCeed и Ceed Sportswagon идват догодина с плъг-ин хибридни версии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

KIA XCeed и Ceed Sportswagon идват догодина с плъг-ин хибридни версии

С представянето на нови плъг-ин хибридни версии на XCeed и Ceed Sportswagon КИА прави важна стъпка към електрифицираното си бъдеще. Продажбите в цяла Европа на двата нови модела с ниски вредни емисии ще започнат от началото на 2020г. и с тях KИА ще лансира за първи път електрифицирани задвижвания в сегмента на компактните семейни автомобили.

Плъг-ин хибридите КИА XCeed и Ceed Sportswagon с новата задвижваща система комбинират литиево-полимерна батерия с капацитет 8,9 кВтч, електромотор с 44,5 кВт и високоефективен 1,6-литров бензинов 4-цилиндров GDI двигател Kappa с директно впръскване на горивото. Максималната системна мощност и максималният въртящ момент са съответно 141 к.с. и 265 Нм, което позволява на Ceed комби да ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,8 секунди, а на КИА XCeed – за 11,0 секунди.

Задвижването е комбинирано с 6-степенна трансмисия с два съединителя (6DCT), която дава възможност пълната мощност както на двигателя с вътрешно горене, така и на електродвигателя, да се прехвърля паралелно с минимална загуба на енергия.

Стандартната технология на регенеративно спиране позволява на новите плъг-ин хибридни модели да запазват кинетична енергия и да презареждат батериите си при движение по инерция или спиране, като допълнително повишават общата ефективност на задвижващата система.

 

КИА е заложила пробег от около 60 км изцяло на ток и за двата модела, което ще помогне на водачите да извършват по-голямата част от ежедневното си шофиране с електрическа енергия. CO2 емисиите за новите плъг-ин хибридни варианти са в процес на хомологация и ще бъдат обявени непосредствено преди старта на продажбите.

XCeed и Ceed Sportswagon са оборудвани с новата система на КИА за звукова сигнализация Virtual Engine Sound System – предупредителна система, която се активира в режим за движение на електричество при ниски скорости или при шофиране на заден ход.