fbpx Китай иска постоянни изложбени площи в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Китай иска постоянни изложбени площи в Пловдив

Проекти за постоянни изложения в Международен панаир Пловдив имат Асоциацията за стимулиране на международното сътрудничество към Министерството на земеделието в Китай и община Шао Син. Над 100 китайски бизнесмени, туроператори и журналисти посетиха панаира в рамките на Българо-китайския форум за инвестиции и туризъм. Веднага след визитата повече от 40 предприемачи поискаха пакети с информация за участие в панаирни прояви.
Основна тема на Българо-китайския форум през ноември в Шанхай може да бъде земеделието, като подготовка за участие на китайски фирми в „Агра 2014“, заяви Иван Тодоров, председател на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай. Постоянна експозиция на китайски селскостопански стоки може да се направи в панаира и ефектът ще е голям, защото десетки хиляди участници в изложенията и посетители от страната и чужбина ще виждат тези продукти, добави той.
Зелена енергия, туризъм, търговия, недвижими имоти, селско стопанство, козметика на основата на розово масло, информационни технологии – това са областите за сътрудничество с България, към които проявяват интерес китайските бизнесмени.