fbpx Кои са магическите цветя... | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кои са магическите цветя...

Редакцията ни ухае на ванилия... От три дена на бюрото ми стои екзотичната книга „Цветята на дъждовната гора” на авторката Марго Бъруин, от която идва този аромат. На 12 април издателство “Кръгозор” представи този изключително интересен продукт. Книгата е преведена на много езици, но само в България изданието й е с ухание. Отпечатана е върху висококачествена хартия, ароматизирана по нова за страната технология, гарантираща трайно ухание.

„В момент, в който отвсякъде ни заливат с информация за криза и безпаричие, решихме да зарадваме българския читател. Пренасяйки го от българската реалност в екзотичната джунгла на Юкатан, да му помогнем да се отърси от стреса и чрез аромотерапията. Запазихме цената ниска като тази на „нормалните” книги с идеята повече хора да имат удоволствието да се докоснат до този нов продукт”, обяснява Анжела Кьосева – главен редактор на „Кръгозор”.
 

Сюжетът на „Цветята на дъждовната гора” проследява пътя на 32 годишната Лила, която е разведена и работи за престижна рекламна агенция. Тя се отправя на мистично пътешествие от Манхатън към дъждовните гори на Мексико. С помощта на загадъчен мъдрец без възраст, чиято обществена пералня в Ню Йорк е превърната в пищно царство на екзотични растения, младата жена се откъсва от лъскавия свят на рекламата, за да търси „деветте растения на желанието”...

За авторката

Марго Бъруин споделя, че като прототип на героинята си Лила от романа си „Цветовете на дъждовната гора“, недоволна от живота си рекламистка, е използвала самата себе си. Преди да се отдаде изцяло на писателската си кариера, тя е работила 11 години в рекламната агенция Ogilvy & Mather. „Цветята на дъждовната гора” е първият й издаден роман. Бъруин разказва, че предишните й опити са били повлияни от любимата й авторка, Маргарит Дюрас, но не успяла да излезе от нейното влияние. А и не били особено забавни.
Докато пише романа си, Марго Бъруин изучава множество книги за растенията и се грижи за едно от най-трудните за отглеждане цветя, стрелицията – „райската птица”. „Научих нещо много важно за растенията”, казва Бъруин. „Те не са неподвижни. Ако седнете и ги наблюдавате дълго време, може да ги видите как се движат. Просто трябва да имате търпение.”
 

Магията и любовта в книгата „Цветята на дъждовната гора” вдъхновяват и Джулия Робъртс. Актрисата последва главната героиня и тръгва по пътя към своята лична трансформация, като става продуцент на бъдещия филм. Премиерата се очаква през 2011 г., като красавицата с ослепителна усмивка е запазила главната роля за себе си. „Цветята на дъждовната гора“ ще излезе като продукция на Columbia Pictures.

 

Деветте растения на желанието
Глоксиния – митично цвете на любовта от пръв поглед
Замия – растение на безсмъртието
Какао – шоколадово дърво на храната и благосъстоянието
Лунно цвете – дарява плодородие и женска плодовитост
Cannabis sativa – обикновен коноп, растението на женската сексуалност
Момина сълза – носи жизнена сила
Мандрагора – най-магичното растение
Цикория – растението на свободата
Татул – растението, чрез което умът пътешества и се отдава на приключения


Технически параметри на книгата:

Дата на издаване: 12.04.2010 г.

Брой страници: стр. 296

Меки корици

Цена: 14,00 лв.