Коледна магия в мехурчетата на Satin и червените вина на Logodaj Selection

Коледна магия в мехурчетата на Satin и червените вина на Logodaj Selection

Хората, които пият вино живеят по-дълго от хората, които пият бира или спиртни напитки, а идеалното питие за повдигане на настроението е шампанското. Твърденията на учените за полезния характер на виното и неизменното присъствие на бутилката с хвърчаща тапа по време на коктейли и празненства са основанието изба Логодаж да зарадва почитателите си с нова серия пенливи и червени вина за коледните и новогодишни празници.

Високият професионализъм на технолозите под вещото ръководство на един от най-добрите италиански и световни енолози Рикардо Котарела (понастоящем председател на Световната асоциация на енолозите и консултант на избата), втъкан както в производството на класически вина, така и в мисията да създават вина от типично български сортове, намира своето естествено развитие в желанието им да покажат завидни си умения и да ги обвият в сатенени мехурчета.  

Бляскавата двойка естествено пенливи вина Satin Blanc de Noir Brut и Satin Rose Brut впечатлява със съвършената си визия, демонстрираща изяществото и елегантността, присъщи на богатството. Изборът между очарователното розе с бледорозов цвят и аромат на диви ягоди и череши и искрящото като нишките на сатена бяло с аромат на цитруси и бяла череша може да затрудни и най-претенциозните почитатели на игривите мехурчета.  

Многопластовият талант и мисионерското усърдие на младия,  амбициозен и изпълнен с новаторски идеи екип на изба Логодаж,оставя своя отпечатък и в отлежалите във френски дъбови бъчви червените вина Logodaj Selection (сортовото Мерло и двете купажни  Каберне Совиньон&Мерло&Каберне Фран и Сира&Каберне Совиньон). Тройката сякаш е създадена за коледната трапеза, на която по традиция чашата с червено вино е на масата сред изобилието от кулинарни блюда. Наздравиците с меките, ароматни и плътни вина пренасят в празничната атмосфера на дома посланията за богатство, вяра и смирение като видение на даровете от тримата влъхви - източните мъдреци Каспар, Мелхиор и Валтасар, следващи светлината на Витлеемската звезда със злато, тамян и миро в чест на раждането на Младенеца.

Глътка вино от коледните предложения на изба Логодаж, родени от топлината на южното слънце на долината на Струма и изобилстващи от аромати и хармония във вкусовете, носи онзи пламък на въодушевлението, обхванало през празничните дни всеки дом и вдъхващо надежда за дълголетие и красив живот.

Facebook коментари