fbpx Компактният SUV-Coupe Taigo с европейски дигитален дебют | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Компактният SUV-Coupe Taigo с европейски дигитален дебют

етикети

С компактния Crossover модел Taigo марката Volkswagen за първи път представя SUV-Coupé на европейския пазар. Моделът е със задвижване на предните колела и очарова със своята модерна Crossover визия, висока позиция на седене, впечатляващи възможности за свързаност и отлична функционалност. Задната част на модела с пет врати е решена в стила на спортно coupé, като снишената линия на покрива не нарушава пространството за главите на втория ред седалки.

Така Volkswagen прибавя към портфолиото от продукти, базирани на модулната платформа за модели с напречно разположен двигател (MQB) наред с моделите Polo (хечбек) и T-Cross (SUV) един изцяло нов каросериен вариант, който доскоро беше запазен за висшия клас. Многобройни асистиращи системи за водача от най-ново поколение гарантират възможно най-добър комфорт, както и високо равнище на безопасност за всички пасажери.

Автомобилът разполага серийно с изцяло изпълнени по LED-технология светлини, напълно дигитални контролни прибори, както и инфотейнмънт системи от най-ново поколение (MIB3). Така дългият почти 4,26 метра SUV-Coupé напълно отговаря на високите стандарти за технологии в своя сегмент от пазара. Експресивната форма на каросерията е единствена по рода си при Volkswagen за момента.

С Crossover визия и наподобяващ на спортно coupé силует новият Taigo – също както и своя бразилски еквивалент Nivus – създава отлични предпоставки да привлече млади по възраст и съзнание клиенти към марката Volkswagen. В техническо отношение Taigo се базира на модулната платформа за модели с напречно разположен двигател (MQB) на Volkswagen. В зависимост от оборудването, Taigo предлага новите „IQ.LIGHT LED-Matrix-светлини“ и светеща напречна лайстна на радиаторната решетка.

Вътрешността на Taigo впечатлява със сериен мултифункционален волан и модерна концепция за управление на функциите. Инфотейнтмънт системите се базират на третото поколение на модулната инфотейнмънт платформа (MIB3) и разполагат с Online-Control-Unit (eSIM) и „App-Connect Wireless“ (в зависимост от оборудването). Функции като достъп до стрийминг услуги, гласово управление с фрази от всекидневната реч, както и базирана на облачна технология персонализация посредством „Volkswagen ID“ позволяват използването на най-новите MIB3.1 функции (в зависимост от оборудването).

По отношение на асистиращите системи, които допринасят за постигането на по-високо ниво на комфорт и безопасност, новият SUV-Coupé също демонстрира близост с моделите на Volkswagen от по-високите сегменти. Всички версии на Taigo разполагат серийно с асистиращи технологии като система за следене на периметъра пред автомобила „Front Assist“ с включена система за аварийно спиране в градски условия и асистент за следене на пътната лента „Lane Assist“. По желание се предлага също и „IQ.DRIVE Travel Assist“, който позволява частично автономно придвижване при скорост на движение до 210 км/ч.