fbpx Концептуалният Citroën oli тежи само 1000 км и може да измине до 400 км на ток | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Концептуалният Citroën oli тежи само 1000 км и може да измине до 400 км на ток

етикети

Citroën „oli“ (all-ë), най-новото концептуално творение на марката се противопоставяйки се на тенденциите в автомобилната индустрия към създаване на по-тежки, по-сложни и скъпи семейни автомобили с нулеви емисии, с цел да отговори на обществените очаквания и предизвикателствата на мобилността на утрешния ден. Това е и първият автомобил, който е с новото овално лого на двата шеврона. 

Citroën oli е проектиран с цел постигане на максимална дълготрайност и издръжливост. По този начин, подобно на жилищата, той да има множество собственици и по-дълъг цикъл на активна употреба. Неговите създадели са се стремили да го направят по-лесен за ремонт, възстановяване, надграждане и индивидуализация, така че да може лесно и „като нов“ да премине в ръцете на няколко последователни собственици или да остане като дългогодишен член на семейството.

Теглото от 1000 килограма е насочено към осигуряване на автономен пробег от 400 километра. Максималната скорост е ограничена до 110 км/ч за постигане на максимална енергийна ефективност и разход от едва 10 кВтч/100 км. Времето за зареждане на акумулаторната батерия от 20% до 80% е около 23 минути.

Возилото има здрави, плоски форми на предния капак, покрива и панелите на товарното пространство, които са направени от рециклиран картон със структура на пчелна пита и по които можете спокойно да ходите.
Уникални джанти с хибридна конструкция от стомана и алуминий са обути в екологично устойчиви и интелигентни концептуални гуми Goodyear Eagle GO

Интериорът е просторен, новаторски интериор с оформено като греда арматурно табло, с прожекторен „Smartband“ HMI интерфейс и инфоразвлекателна система на принципа „донесете собственото си устройство“.
Удобните седалки са с мрежести облегалка в офис стил, миещ се под и леки, подходящи за рециклиране материи.
Целта е жизнен кръговрат на модела - всичко може да бъде обновено, надградено и ремонтирано с рециклирани компоненти и използвано от няколко собственици.