fbpx Конкурс „ДЪРВО С КОРЕН 2012” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Конкурс „ДЪРВО С КОРЕН 2012”

31 август 2012 г. е крайния срок за подаване на номинации за конкурса „Дърво с корен 2012” на фондация „ЕкоОбщност”. Всеки може да разкаже и представи дървото, което го е впечатлило – с историята, с големината и величието си, с интересна история и факти за значимостта му. Конкурсът „Дърво с корен”, организиран от Фондация „ЕкоОбщност”, се провежда за трета поредна година и е част от конкурса „Европейско дърво на годината”.

Дърветата, номинирани за участие в конкурса, ще се състезават за основната награда - грижа за подобряване на състоянието им. В две допълнителни категории за награди ще бъдат разгледани и номинациите на дървета, подадени от деца на възраст от 6 до 14 години и на млади фиданки, засадени през последните 5 години (съответно в категориите „Млад природолюбител” и „Дърво с бъдеще”).

В „Дърво с корен 2012” могат да участват всички – деца, възрастни, учители, ученици, дори институции, фирми, организации или неформални групи от хора. Могат да се изпращат снимки, история, информация за местоположението на дървото и характеристиките му. Подробности са публикувани на страницата на Фондация „ЕкоОбщност” (www.bepf-bg.org).
През м. септември журито на конкурса ще разгледа номинациите и ще излъчи най-добрите за определяне чрез онлайн гласуване на победителя в конкурса.