fbpx Lenovo представи лаптоп с прозрачен дисплей | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

MWC 2024, Барселона

Lenovo представи лаптоп с прозрачен дисплей

Днес на MWC 2024 Lenovo представи най-новото си портфолио от специално създадени AI устройства, софтуер и инфраструктурни решения, а също представи две устройства за доказване на концепция, които отправят предизвикателство към традиционните форм-фактори за PC и смартфони. Компанията разкри и бъдещето на хибридния AI, захранващ мулти-устройства, софтуер и услуги за повече персонализация, сътрудничество и ефективност.

„Пакетът на Lenovo от AI-активирани, AI-готови и AI-оптимизирани устройства, инфраструктура, решения и услуги в MWC предоставя по-широк поглед върху нашата визия за „AI за всички“, каза председателят и главен изпълнителен директор на Lenovo Юанкинг Янг. „Технологията за изкуствен интелект на Lenovo е от полза за организации от всякакъв мащаб, стимулирайки интелигентна трансформация във всички индустрии, като същевременно засилва нашия ангажимент за устойчивост.“

Представяйки най-новото новаторско доказателство за концепцията на Lenovo – Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept революционизира взаимодействието и създаването на съдържание със забележителния си 17,3-инчов Micro-LED прозрачен дисплей. С екран без граници и прозрачна област на клавиатурата, той без усилие излъчва усещане за високотехнологична простота, повишавайки цялостното изживяване на потребителя.

Брилянтността на този лаптоп се крие в неговата интелигентна интеграция на виртуалното и реалното. Чрез силата на Artificial Intelligence Generated Content (AIGC), прозрачният екран отваря нови пътища за сътрудничество и ефективност на работата, като дава възможност за взаимодействие с физически обекти и наслагване на цифрова информация за създаване на уникално съдържание, генерирано от потребителите. Прозрачността му позволява без усилие да се интегрира естествено в своята среда. Потребителите от своя страна могат безпроблемно да преминават от работа на клавиатурата и водене на записки или скициране с помощта на писалка, отключвайки нови нива на творческа ефективност. Изкуственият интелект в комбинация с прозрачни дисплеи ще отвори нови начини за възприемане на данни и работа с приложения, предлагайки възможности за разработване на нови функции и форм фактори. Това доказателство за концепцията дава футуристична перспектива за AI компютри, смесвайки цифрова и физическа среда, която може да подобри потребителското изживяване по начини, който никога не сме си представяли.