fbpx LG партнира със световния дизайнер Токуджин Йошиока | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

LG партнира със световния дизайнер Токуджин Йошиока

 

Огромна светлинна инсталация ще открие LG Corp. по време на Milano Design Week 2017 - най-голямата дизайнерска изложба на света. Озаглавена „S.F_Senses of the Future“, изложбата ще бъде открита на 3-и април в известната модерна зала Superstudio Piu в Милано.

Партньор на LG е световно известният дизайнер Токуджин Йошиока, популярен със своите новаторски експериментални техники, чрез които отразява красотата на природата и сложността на човешките сетива. Всичко това е изцяло в синхрон с философията на LG по отношение на дизайна, която се уповава на вярата, че стремежа към развитие на иновативните технологии и дизайн непременно се върти около човешкия опит. Само тогава е възможно да се придобие поглед над бъдещето, изпълнено с вълнение и въображение. Чрез изложбата „S.F_Senses of the Future“, LG и Токуджин Йошиока се надяват да споделят своя оптимизъм за бъдещето на човечеството като оставят трайни следи чрез грабващо вниманието преживяване, служейки си само със светлини и обекти от ежедневието на всеки един от нас.

“Когато бяхме деца, всеки един от нас свободно си е представял бъдещето, предусещайки съдбата си чрез собствените си мечти. „S.F_Senses of the Future“ е своеобразен израз на научната фантастика, на прогреса, на космоса и начина, по който LG описва живота ни чрез технологиите.”, обясни Токуджин Йошиока. “Инсталацията е поетичен феномен, който може да бъде описан като гоблен от светлина – едно наистина футуристично измерение, което обърква и едновременно преминава през човешките сетива.”

“Много се вълнуваме от възможността да работим с Токуджин Йошиока, както и от шанса да бъдем част от най-голямото празненство в чест на дизайна в световен мащаб“, добави Но Чанг-Хо, ръководител на дивизията корпоративен дизайн в LG Electronics. “Кръстоската между авангардните технологии на LG и дизайна на Токуджин Йошиока перфектно изобразява фокусираната върху човека философия на LG и нашата пълна отдаденост на обещанието си за промяна към по-добър живот. Надяваме се, че много посетители ще имат удоволствието да изживеят усещането от „S.F_Senses of the Future“.“

На прага на своята 70-а годишнина, LG поема в напълно нова посока – да създава дизайни, които се фокусират върху изживяването на потребителите. LG е по-решена от всякога да подобри качеството на живот на своите клиенти, прескачайки всички познати граници с иновации и оптимизирани решения.