Литекс Моторс получи две награди на световната дилърска конференция на GWM

Литекс Моторс получи две награди по време световната дилърска конференция на своя партньор Great Wall Motor. Българската компания беше отличена на специална церемония в Пекин в две категории – „Най-добър завод за производство на автомобили Great Wall за 2011 г.” и „Качествено изградена дилърска мрежа на Great Wall за 2011 г.”.

Награждаването на Литекс Моторс съвпада с участието на GWM на провеждащия се Автосалон Пекин 2012 г. Китайската марка представи нов концептуален модел на високотехнологичен хибриден SUV автомобил под името Hover E. Моделът с двигател с мощност 180 кW е собствена разработка на компанията, като използва и слънчева енергия чрез соларни клетки за задвижването си. Hover E е изключително ефективен по отношение на консумация на енергия и истински „зелен” автомобил, който щади околната среда без компромис с мощността на динамиката при пътуване. Времето му за зареждане с електричество е сведено до 4 часа в домашни условия и 2 часа на зарядна станция. Отвътре е оборудван с модерна система за контрол с чувствителен на допир дисплей, от който водачът следи и контролира цялата работа на колата. Отвън Hover Е също е с модернистичен дизайн - с отварящи се нагоре врати и панорамен покрив.

На изложението Great Wall Motor представи и луксозния градски SUV автомобил Hover H7 с двигател с директно впръскване, 6-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване 4х4.
Great Wall Motor демонстрира още Hover H6, Voleex C30 и Voleex C20, които през тази година очакваме да бъдат предложени и на пазара у нас. Компанията представи и напълно електрическия си автомобил Voleex C20 EV.

Facebook comments