fbpx MAN с нов дом в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

MAN с нов дом в София

Марката MAN вече има нов дом в София, на бул. Сливница №425. Под един покрив ще се помещават търговския и сервизния център, в който клиентите на фирмата ще могат да се запознаят с новите модели и да намерят пълната гама от сервизни услуги и резервни части. Новооткритата сервизната точка е една от най-добрите в България, защото дава възможност за едновременна работа по 20 тежкотоварни автомобила в 10 сервизни клетки. Всички клетки са проходни и при нужда се обслужват от 5 т. мостови кран.

От фирмата представител на мраката - MVB Truck and Bus Bulgaria – вярват, че в следващите две години на пазара на товарни автомобили ще се наблюдават положителни тенденции на развитие, обусловени от нарастващото търсене на превози, остаряващият автомобилен парк и въвеждането през 2014 г. на емисионен стандарт Euro 6.

„Очакваме нарастване на продажбите през 2013 г., задържане на обема през 2014 г. и постепенно нарастване след 2015 г.“, заяви г-н Владислав Атанасов, Изпълнителен директор на компанията. „Още с влизането си на българския пазар през 2002 г., MAN заема 12% пазарен дял, който през годините варира между 9% и 15%“. „Появата на нова компания-вносител на пазара през 2012 година неминуемо оказа влияние върху позициите на марката, но амбициите ни са през 2013 и особено през 2014 година да възстановим позициите на MAN в България. Очакванията и целите са ни през 2015 година да имаме 18%дял, което отговаря на средния пазарен дял на MAN в Източна Европа“, допълва г-н Атанасов.

Една от линиите, в които ще работи компанията е развитието на сервизната мрежа на територията на страната, като в момента фирмата разполага с една собствена база в София, а в Русе е в партньорски отношения с Рубикон Шипинг. В момента се изготвят архитектурните планове на сервизи във Варна, Бургас и Пловдив, строителството на които се планира да завърши в началото на 2014 година и поетапно те да бъдат отворени и пуснати в експлоатация.