fbpx Маймунка за коледен подарък | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Маймунка за коледен подарък

 

Коледа е времето, когато се събираме със семейството и близките си в уютна обстановка, за да отпразнуваме празника и да се подготвим за посрещането на новата година. Също така това е времето за трескаво търсене на коледни подаръци, обикаляне по магазините и избиране между многобройни и разнообразни предложения. За всички, които все още не са решили какво да подарят на близките си, Виенският зоопарк е поготвил едно оригинално предложение.

Желаещите могат да осиновят любимото си животинче. До 24 декември в отдела на дядо Коледа в зоопарка работят трескаво неговите помощници. Те оформят документите по осиновяването на общо 700 вида животни. Някои от тях, като сурикатите или пингвините например, имат много осиновители, разказва директорката на зоопарка Дагмар Шратер. А берберските макаци или магаренцата пък биха се радвали, ако и те си намерят приемни родители. Осиновяването струва 40 евро месечно и представлява оригинален и същевременно смислен подарък.

При едногодишно поемане на шефство осиновителят получава свидетелство за осиновяването, годишна карта за посещение на зоопарка, а името му се изписва пред клетката на животните. Обикновено виенчани оформят попечителството на името на децата си, защото в писмата до Дядо Коледа на първите места много често те си пожелават домашен любимец. Но маймунките, слончетата и тигърчетата не могат да растат в домашни условия, а в зоологическата градина малките палавници могат да посещават любимците си, колкото често искат.

Снимка - Берберска маймунка: Tiergarten Schönbrunn/Norbert Potensky