fbpx Melexis откри новата си модерна сграда в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Melexis откри новата си модерна сграда в София

Глобалната инженерна компания в сферата на микроелектрониката Melexis , откри своята високотехнологична сграда в град София. Към вече съществуващата площ на сградата - 7 500 кв.м. са добавени нови 15 000 кв. м., на които се помещават офисни пространства, научноизследователска, развойна, производствена дейност и складова база.

В българския офис работят над 650 души, което го прави най-големият за компанията в световен мащаб. В изпълнение на поетия ангажимент през 2021 г. да разшири екипа си в страната със 160 нови служители, Мелексис България активно наема хора в производството и в инженерните си екипи. Новото производство е най-голямото и най-модерното за компанията в световен мащаб и разполага с капацитет за над 450 машини.

„Вълнението е голямо, защото в тези предизвикателни времена, ние успяхме да генерираме редица значими успехи, сред които да разширим екипа си и да открием сградата си тук. Това ще допринесе за нашия бъдещ растеж по отношение, както на разработването на нови продукти, така и за повишаването на капацитета за тестване. Всичко това е реалност благодарение на отдадеността на нашите служители, тяхната мотивация и припознаването с визията на Melexis.“, сподели Марк Бирон, главен изпълнителен директор на Melexis.

„Новата сграда затвърждава плановете ни за дългосрочно присъствие в София. Тя допринася за позиционирането на България на европейската карта за високи технологии, микроелектроника, автомобилостроене и иновации.”, каза Силвен Коло, управител на Melexis България.

„Вярвам, че Мелексис с иновациите и инвестициите си олицетворява всичко, което Министерството на иновациите и растежа насърчава и иска да развива в България. Наблюдавам развитието на Мелексис тук повече от 20 години, и вярвам, че това е прекрасен пример за разрастване на успешен бизнес в България.“, сподели Десислава Бонева, заместник-министър на иновациите и растежа.

Сградата е построена спрямо последните тенденции и практики, целящи да постигнат максимална ефективност по отношение на производствения процес и комфорт на служителите. Всички процеси в офисната и производствена част се управляват централно с единствена по рода си за България Building Monitor System (BMS), която гарантира, че се пестят и преизползват ресурси.