fbpx Млади хора създадоха проекти със социална насоченост | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Млади хора създадоха проекти със социална насоченост

Над 170 студенти се надпреварваха в академия „Иновация в действие“ на Солвей Соди, която приключи с официална церемония по награждаване. Сред тях имаше и младежи, учещи в чуждестранни университети в Германия, Австрия и Унгария. Авторитетното жури избра четирите най-добри предложения. Първа награда и магистратура във водещ университет в България бе присъдена на Магдалена Михалева за проекта й за „Детска площадка от нерециклирани материали“. Идеята е да се събира боклук разделно, а от събраните материали (отпадъка) и средствата от върнатия боклук да се създадат детски съоръжения за игра. Те могат да се сложат на вече построените детски площадки или да се изградят нови такива.

Втора награда спечели Биляна Петрова с идеята си за енергийна независимост на сгради „Неизчерпаемата енергия на ваша страна…“. Третото място бе за Владислав Велков и предложението му за платформата „Бъди социално отговорен“. Специалната награда на „Солвей Соди” и участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел бе присъдена на Александър Цветков и неговият проект за „Светлинна сигнализация на пешеходни пътеки“.
Според подадените проекти младите хора проявяват най-голям интерес към иновации в сферата на социалната отговорност. На второ място са проекти в областите чиста енергия и управление на отпадъците.