fbpx Младите предприемачи ще представят бизнес планове до края на месец юни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Младите предприемачи ще представят бизнес планове до края на месец юни

Какъв е ключът към доброто представяне на една бизнес идея пред потенциални инвеститори и каква схема на финансиране е най-подходяща за успешното й развиване, бяха част от въпросите, разисквани по време на дискусия, част от програмата на “Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи”. Общи бяха мненията, че до определен етап на развитие една млада фирма можеш да стигне сама и със собствено финансиране. Но за бъдещо развитие трябва да се търсят капитали, банки, инвестиционни фондове и други.
„Бизнес идеите са неограничени на брой. Важното е сериозно да помислите коя идея и кой сектор са вашата страст. Така ще бъдете по-убедителни, когато търсите финансиране. Не забравяйте, че има пряка зависимост между риск и възвращаемост, която инвеститорът претегля, когато оценява вашата идея”, обобщи Томас Хигинс, Председател на Фондация Empower United.
Награда Empower е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите и първа награда от 100 000 лева. В конкурса могат да вземат участие предприемачи, които имат идея за нов бизнес, или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години.