fbpx Започна изложението за текстил и облекло BGate | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започна изложението за текстил и облекло BGate

Днес беше открито деветото поредно издание на BGate - единственото специализираното бизнес изложение за облеклo и текстил в България, което се провежда до 18 септември в Интер Експо Център в София. За първи път тук беше и Франческо Марки, генерален директор на EURATEX (Европейската конфедерация за облекло и текстил). „Трябва да се гордеете, че имате шивашки бранш, който е ключов за бъдещето на България и за цялата европейска текстилна индустрия. В рамките на новата европейска стратегия за Дунавския регион се откриват златни възможности за България и за текстилния бранш да увеличат своята роля и конкурентноспособност,” – каза на откриването Франческо Марки.

Участниците са от цяла България, както и партньори от Германия, Белгия, Израел, Австрия, Италия, Франция, Финландия, Холандия, Румъния, Турция
Според официални данни на НСИ в текстилния бранш в България са заети около 5400 фирми, като от тях около 4700 произвеждат облекло, а над 90% от фирмите попадат в категорията „малък и среден бизнес”.