fbpx Започна изложението "Месомания" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започна изложението "Месомания"

Започна изложението "Месомания"

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри Международните специализирани изложби Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното и Интерфуд & Дринк 2011 в Интер Експо Център в град София. „Откривам този празник на хранителната промишленост, на виното, на хляба. Радвайте се, сключвайте сделки и развивайте този сектор, защото той е много важен за страната ни в момента”, каза по време на откриването министър Найденов.
„Това е третото поредно подобно мероприятие, което откривам, и всяка година то е все по-голямо. В тежка криза сме. Вярваме, че Италия ще се справи и не само Италия. Вярваме, че в тези тежки времена Европейският съюз ще оцелее пред това голямо изпитание. Вярваме още, че Обединена Европа ще покаже единството на това обединение, към което се стремим”, каза още той обръщайки се към посланика на Република Италия в България Н. Пр. Стефано Бенацо.
Тази година в изложението участват над 230 фирми – директни изложители, представящи експонатите на 360 компании в България и 35 други държави. Сред гостите на откриването бяха също и посланик на Южноафриканския съюз в България Н.Пр. Шийла Камерън, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев и други.

Щандът на „Орехите” – майсторлъшките мезета, приготвени в типичния за националните ни обичаи стил, привлече вниманието на посетителите. Оригиналният дизайн на щанда, който пресъздава атмосферата на популярния рекламен клип на луканка „Орехите”, бе оценен от мнозина като атракцията на изложението. Апетитни сухи колбаси висят от масивни греди, а дървената порта е готова да се отвори пред всеки желаещ да научи повече за мезетата. Много са и посетителите, привлечени от платата с вкусни тънко нарязани деликатеси, с които „Орехите” посрещат своите гости.
Изложението ще продължи до 12 ноември в Интер Експо Център в София.