fbpx Мото-Пфое с изключителен жест към Планинската спасителна служба | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мото-Пфое с изключителен жест към Планинската спасителна служба

Когато по-рано тази година Планинската спасителна служба в Банско се свързва с Мото-Пфое с молба за съдействие, компанията приема нелеката задача да намери подходящ и да трансформирам един от най-търсените лекотоварни автомобили – Ford Transit за техните нужди. Освен здравината и високата проходимост, които Ford Transit 4х4 притежава, Мото-Пфое правим и всички допълнителни модификации и обозначения, така че автомобилът да е пригоден за кучета спасители и да бъде в полза на пострадали в планината.

Проектът става възможен чрез Фондация Манол Пейков и приятели. Благодарение на него, средствата за закупуването на автомобил са събрани с дарителска кампания в рамките на само три дни.

Мото-Пфое предоставя изключително специална цена на Планинската спасителна служба и прави за своя сметка всички допълнителни трансформации и обозначения на автомобила.

Спасителната служба в момента не притежава подходящ автомобил, пригоден за спасителни акции и за кучетата на службата. Спасителните акции, в които се включват кучета изискват превозването им до мястото на произшествието. От изключителна важност за прецизността в действията на спасителните кучета  влияят условията, при които се извършва транспортирането им, именно поради тази причина в товарната част на буса монтирахме система за  чист въздух, подходящо осветление, както и прозорци на задните врати. Освен трансформирането на товарната част, добавихме багажник на покрива и стълба на задната врата.

Неочаквано за Планинската спасителна служба, по време на церемонията по предаване на Транзит 4х4, Мото-Пфое обяви, че предоставя и Форд Рейнджър за ползване от Спасителната служба поне за една година.

Автомобилът, вече брандиран и подготвен, беше изненада за ПСС. „От името на планинска спасителна служба и Групата за спасяване с кучета бих искал да изкажа своите безкрайни благодарности към всички, които направиха възможно реализирането на тази наша мечта“ – сподели Атанас Уков.

Ford Ranger продължава да бъде най-продаваният пикап в Европа,. С повишена товароносимост, водеща в своя клас теглителна сила, впечатляваща проходимост, и изключителна безопасност, сме уверени, че предоставяме един незаменим помощник на спасителите и сме сигурни, че Ford Ranger ще ги отведе и до най-трудно достъпните места.