fbpx Националният туристически информационен център е с нов дом в НДК | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Националният туристически информационен център е с нов дом в НДК

Националният туристически информационен център (НТИЦ) към Министерството на туризма има нов дом - Националният дворец на културата (НДК).

Председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков подчерта, че Министерство на туризма и НДК споделят обща визия за развитието на съвременния туризъм и големите конгресни и културни центрове като неизменна част от него. „Съвременният туризъм е интегриран, а НДК в партньорство с Министерство на туризма и като част от Българско конгресно бюро и Конфедерацията по туризъм може да разчита на обединените усилия на сектора и институциите за привличане на големи световни конгресни инициативи в София. В същото време НДК получава възможност да се позиционира като една от основните конгресни дестинации в София и региона, да развива много по-активно международната си дейност и да рекламира събития от своята програма“, каза още Борислав Велков.

„НДК е най-големият културен център у нас и може да се каже, че успяхме да преместим туристическата информация при хората там, където те обичат да се разхождат и биха я търсили. А НДК и пространството около него са сърцето на столицата ни”, коментира вицепремиерът Марияна Николова. 

Според нея откриването на центъра е точно навреме, две седмици преди официалния старт на туристическия сезон на 1 май 2020 г.

Ценътърът е разположен на Вход А4 на НДК, който бе обновен за Българското председателство на ЕС. Предвижда се Националният туристически информационен център да изпълнява три основни функции. Първата е да предоставя по модерен начин информация за български туристи; да се предоставя атрактивна и  разнообразна информация за чуждестранни туристи, и да има entertainment функция – възможност за създаване на преживявания на посетителите чрез съвременни дигитални технологии и други модерни активности.

От днес В НТИЦ на специално разработени две тъч скрийн платформи, посетителите имат възможност да се запознаят с атрактивни видеоматериали и други рекламни формати за специализирани видове туризъм, като еко, приключенски, СПА, голф, т. нар. slow туризъм, винено-кулинарен, поклоннически и др. Има и видео материали, които представят предприеманите мерки за безопасна почивка на чуждестранните и български гости в страната, както и да намерят друга полезна за техния престой информация. В НТИЦ може да се провеждат и различен тип промоционални събития, рекламиращи разнообразни туристически продукти и услуги.

Досега НТИЦ беше разположен на малка и тиха уличка в столицата, но оставаше встрани от туристопотока.