fbpx Над 137 млн. зрители по света са гледали рекламни клипове и филми за България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Над 137 млн. зрители по света са гледали рекламни клипове и филми за България

Днес бяха отченети резултатите от най-мащабната рекламна кампания на българския туризъм по по четири от най-гледаните паневропейски телевизионни канала - Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel. Кампанията беше реализирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие”.

В рамките на кампанията по всеки от телевизионните канали са излъчени 30 секундни тематични клипове, посветени на възможностите за туризъм в България. Над 50% от излъчванията са били в най-гледаното време. По данни на телевизиите, над 137 млн. зрители са гледали клиповете по 4 и повече пъти.
Общата стойност на телевизионната кампания, реализирана чрез директни договори с телевизионните канали, е 6 578 740,78 лв.

Паралелно с телевизионната кампания, рекламни банери са били поставени на интернет сайтовете на Eurosport, Euronews и National geographic Channel. Статистиката сочи, че в трите сайта общо са достигнати над 14 млн. импресии. В Eurosport в рамките на един месец бе проведена и i-Phone кампания като допълнителен бонус към третата вълна.

В рамките на кампанията в България са гостували четири снимачни екипа от Eurosport, Euronews и National Geographic Channel, които заснеха тематични предавания за България.
Eurosport засне пет издания на предаването “Sport Trips” през м. октомври 2010 и февруари 2011. В тях бяха представени възможностите за практикуване на различни спортове в България и природните забележителности на страната. Основен акцент в предаванията бяха планинското колоездене в Боровец, конната езда в Ихтиман, скалното катерене във Враца, голфът в Балчик и зимните спортове в Банско. Предаванията, всяко от които бе с продължителност между 4 и 6 минути, бяха излъчени общо 20 пъти.
Със свой екип Euronews засне в края на 2010 г. две издания на предаването “Metropolitans”, посветени на София и Пловдив. Всяко от тях бе излъчвано в рамките на един месец по телевизионния канал.
National Geographic Channel засне кратък репортаж за България с продължителност 1 минута, който бе излъчен над 14 пъти в рамките на третата рекламна вълна по телевизионния канал. Материалът, озвучен на шест езика, представи възможностите за културен туризъм в България.