fbpx Община Русе получи парк "Липник" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Община Русе получи парк "Липник"

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и кметът на община Русе Пламен Стоилов подписаха договор за замяна на лесопарк „Липник“. Съгласно документа държавата, представлявана от Министерство на земеделието и храните, прехвърля на общината правото на собственост върху 2223 дка горски територии, в замяна Министерството получава 3866 дка. Министър Танева заяви, че с подписването на договора се финализира задача, която тя и екипът й са поели в края на миналата година пред кмета. Десислава Танева сподели, че след редица административни процедури и решение на Министерски съвет, замяната вече е факт.

„ Министерството винаги е готово за открит диалог с местната власт и браншовите земеделски организации. Успехът се крие в диалога, независимо за какви власти става въпрос“, категорична бе министър Танева. Тя допълни, че благодарение на инициативността на кмета на Русе, жителите ще имат нови паркове за отдих.

От своя страна кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че благодарение на министър Танева, „сагата“ със замяната на горските територии, продължила 15 години, вече е решена. „Името на Десислава Танева ще остане в историята на Русе изписано със златни букви, като един от министрите, който е сбъднал една от мечтите на русенци“, допълни Стоилов . Замяната ще даде възможност за обновяването на парка в инфраструктурно отношение и превръщането на територията в още по-посещавано и любимо място за русенци и гостите на града. Очаква се през 2017 г. парковете в Русе да влязат в режим на реконструкция и изграждане на зоокът.