fbpx Най-новият представител на DACIA на трофи състезание | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-новият представител на DACIA на трофи състезание

Dacia Lodgy “Glace” е малката „състезателна” сестра на новия сериен фамилен представител, който за първи път ще бъде представен на Автомобилния Салон в Женева през март 2012 година и с която марката ще участва в надпреварата Андрос Трофи
Lodgy “Glace” e създаден специално за това нетипично състезание, което е с репутация на едно от най-трудните в спортните автомобилни среди. Регламентът на Андрос Трофи е много стриктен. Има ограничения по отношение на всички елементи на автомобила (размерите на шасито, скоростната кутия, гумите), както и използваните материали. Всичко е направено така, че да се избегнат сложни и скъпи технологични решения. Това е надпревара, която стимулира използването на семпли решения, които напълно съвпадат с философията на марката Dacia. Надпревара, която поставя в основата си надеждността на автомобилите и уменията на пилотите.

Автомобилът ползва технологичните решения на Renault Sport. По време на цялостния проект подразделението Renault Sport допринася с техническата си експертиза и опит в спорта. Той е барометърът, който гарантира идеалната координация между техническите партньори, различните отдели (дизайн и инженерство), марката Dacia и пилотите.