fbpx Най-сетне показаха новото Volvo XC90 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-сетне показаха новото Volvo XC90

етикети

Най-сетне изцяло ново Volvo XC90 бе разкрито. Подготвяно в продължение на три години и част от инвестиционна програма на стойност 11 милиарда долара, изцяло новото XC90 бележи началото на нова глава в историята на Volvo, като улавя бъдещата посока на своя дизайн, внедрява своя собствена гама от нови технологии и използва своята нова платформа Scalable Product Architecture (SPA).

Изцяло новото XC90 ще бъде първият от автомобилите на компанията, който ще носи новата, по-открояваща се желязна марка на компанията, в която емблематичната стрела е елегантно изравнена с диагоналната черта, минаваща през радиаторната решетка. Заедно с Т-образните дневни светлини, наречени „Чука на Тор“, желязната марка въвежда изцяло нов, отличителен и уверен облик за предстоящите поколения автомобили на Volvo.

По-големият преден капак на XC90 с новия му релеф, страничната линия и заострените рамене, свързани с подобните на татуировка нови задни светлини, са други важни отличителни белези на дизайна, които ще бъдат отразени в цялата гама. За да се добавят по-видими „мускули“ отстрани, XC90 се предлага с гама от джанти с размери до 22 инча.

Изключителното съчетание на лукс, простор, многофункционалност, ефективност и безопасност ще въведе SUV сегмента в ново измерение, точно както това бе постигнато от първия модел XC90 през 2002 година.

Новото XC90 предлага гама от двулитрови четирицилиндрови двигатели Drive-E, които до един предоставят изключително съчетание от ефективност и икономия на гориво.

На върха на XC90 гамата е Twin Engine, който съчетава двулитров четирицилиндров двигател с механичен и турбокомпресор с електрически мотор. Той предлага несравнима комбинация от мощност и екологичен работен режим: около 400 конски сили и въглеродни емисии около 60 г/км

Моделът предлага най-всеобхватния и технологично усъвършенстван стандартен пакет за безопасност, наличен в автомобилната индустрия. Той включва две технологии за безопасност, приложени за първи път в света: пакет за защита от внезапно напускане на платното и система за автоматично спиране на кръстовище.

При внезапно напускане на пътното платно автомобилът отчита случващото се и предните предпазни колани се затягат, за да бъдат пътниците в изправено положение. За да се предотвратят травми на гръбначния стълб, между седалката и рамката й е внедрена функционалност за абсорбиране на енергията. Тя смекчава вертикалните сили, които могат да възникнат, ако автомобилът направи по-твърдо приземяване.

Това е първият автомобил в света с технология, която осъществява автоматично спиране, ако водачът завие пред бързо приближаващо превозно средство. Това е често срещан сценарий по натоварените градски кръстовища, както и по магистралите, където разрешената скорост е по-висока.