fbpx Немска компания откри нова производствена сграда у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Немска компания откри нова производствена сграда у нас

Вчера в софийското село Казичене зам.-министърът на икономиката Любен Петров заедно с Кристоф Хьорман – съдружник в Hörmann, и Борис Главчовски – управител на Hörmann България, официално откри новата сграда на водещия производител на врати в Европа. Единственият по рода си шоурум за врати в България, част от сградата на немската компания, бе ексклузивно представен на гостите на събитието. Иновативните продукти, изложени в шоурума, вече могат да бъдат видени от заинтересовани клиенти, дистрибутори и партньори.

Инвестицията за построяването на сградата е над 3 млн. евро. Hörmann България използва най-модерната ERP система – САП, въведена през 2014 г., модерно складово оборудване по съвременни европейски стандарти. С повече от 27 завода, 80 собствени търговски представителства в над 30 държави, както и стотици официални представители в близо 35 други държави, Hörmann се превърна в значим инвеститор за страната – следствие от мащабната дейност на компанията, основана през далечната 1935 г.

Днес групата Hörmann се ръководи от третото и четвъртото поколение – внукът и правнуците на основателя на фирмата Аугуст Хьорман. Съдружници са Томас Й. Хьорман, Мартин Й. Хьорман и Kристоф Хьорман.