fbpx Nestlé ще използва яйца само от подово отглеждани птици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Nestlé ще използва яйца само от подово отглеждани птици

Водеща снимка
Да

Nestlé ще използва яйца само от подово отглеждани птици

етикети

Nestlé завърши своя преход към използването на 100% яйца от подово отглеждани птици във всички свои кулинарни продукти в Европа, спазвайки поетия ангажимент от 2017 г.

Nestlé също така вече си партнира с асоциацията „Compassion in World Farming“ и водещи хранителни компании в призива към законодателите в ЕС да забранят използването на клетки в животновъдството, като се започне с кокошките носачки.

Този призив е провокиран от резултатите на Европейската гражданска инициатива „End the Cage Age“, която призовава да се спре използването на клетки в животновъдството в цяла Европа.

През 2018 г. повече от 170 европейски неправителствени организации се присъединиха към инициативата „End the Cage Age“ и успяха да съберат 1,4 милиона проверени подписа, с което се превърнаха в първата успешна европейска гражданска инициатива за хуманно отношение към селскостопанските животни.

„Гордеем се, че постигнахме 100% употреба на яйца от подово отглеждани птици в нашите кулинарни продукти в цяла Европа“, коментира изпълнителният вицепрезидент и ръководител на оперативната дейност на Nestlé Маги Батато. „Напълно подкрепяме инициативата „Compassion in World Farming“ за забрана на клетките за кокошки носачки. Заедно с гражданското общество, нашите земеделски производители и клиенти, ние ще продължим да подобряваме хуманното отношение към селскостопанските животни, за да стимулираме напредъка и да осигурим най-високите възможни земеделски стандарти в цялата ни верига за доставки.“

Nestlé използва приблизително 4500 тона яйца годишно за своите хранителни марки, включително майонезите Thomy и Winiary и някои вегетариански продукти от портфолиото на Garden Gourmet.

Компанията има за цел да използва единствено яйца от подово отглеждани кокошки за всички свои хранителни продукти в световен мащаб до 2025 г. и да продължи да стимулира подобренията в хуманното отношение към селскостопанските животни.