fbpx Почти 3 млн. лв за общински туристически проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Почти 3 млн. лв за общински туристически проекти

Държавен фонд "Земеделие" одобри 11 предложения на стойност 2.94 млн. лв по мерки за Насърчаване на туристическите дейности и Подобряване на икономическата стойност на горите от Програмата за развитие на селските райони.
Община Правец планира изграждане на туристически маршрут, съоръжения, атракции и културно-историческа експозиция на средновековна църква. Други две общини ще изградят и облагородят екопътеки. Средствата от ПРСР ще бъдат използвани и за изграждане на трасе и клуб за рафтинг в община Кресна. За целта местната власт ще получи 318 386 лв.
Фондът ще финансира и изграждането на информационни центрове за културно-историческо наследство и ремонта на административна сграда с център за временно изложение с туристическа цел и места за отдих. Проектите са на общините Ценово и Кула. Община Борино ще акцентира върху природата и поминъка в района като основа за нетрадиционен туризъм с изграждането на екострасе, пътека на здравето, дейности по колоездачна обиколка и други.
Фонд "Земеделие“ одобри и два проекта в общините Чавдар и Тетевен, като общият размер на субсидията за тях е 557 204 лева.