fbpx Обявиха „Агробизнесмен на годината” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обявиха „Агробизнесмен на годината”

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов връчи приза „Агробизнесмен на годината” на мениджъра на „BASF-България” в отдел „Растителна защита” Ваня Горчева. За първи път в историята на станалият вече традиция конкурс дама преборва мъжката конкуренция.
Ваня Горчева е отличена за приноса й в повишаване на производителността и качеството на българската земеделска продукция. Тя е първият президент на асоциация „Растителнозащитна индустрия България”. След включването й в екипа на BASF-България работи за внедряването у нас на нови препарати за борба с болестите по растенията и плевелите.

По време на церемонията министърът обяви, че вече започва да има сигнали от останалите бизнес организации за загуби поради блокирането на границите. Претенции има от превозвачи, транспортни фирми, туристически компании, търговци и хранителни вериги. Гърция и Румъния могат да предявят претенции пред Европейския съюз, а Турция пред международните съдилища. Освен това и други европейки държави могат да предявят претенции, защото България е външна граница на ЕС.