fbpx Nokian Tyres отново е сред водещите компании в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Nokian Tyres отново е сред водещите компании в света

Nokian Tyres отново е сред водещите компании в света

Nokian Tyres отново бе включена е в Световния индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (Dow Jones’ DJSI World sustainability index). Компанията също така бе селектирана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (DJSI Europe index). В 20 от общо 21 критерия за оценяването през 2018 г., Nokian Tyres отбеляза по-висок резултат от средната стойност за сектора на автомобилните компоненти в глобален мащаб.

„Горда съм от персонала на компанията и целеустремената работа на всеки един човек в нея, която ни позволи да подновим мястото си в Световния индекс на Дау Джоунс, а също така и да бъдем включени в Индекса на Дау Джоунс за Европа. През последната година усъвършенствахме нашата фирмена култура и начин си на работа, както и различни аспекти на корпоративната ни устойчивост. Устойчивото развитие е в основата на нашата дейност и марката Nokian Tyres.“, споделя Хилле Корхонен, президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres.

Nokian Tyres непрестанно работи за подобряване на корпоративната устойчивост на своите продукти, дейността на компанията и целия сектор за автомобилни гуми. От 2012 г., компанията публикува доклади за устойчиво развитие, в съответствие с насоките на Глобалната инициатива по отчетност (Global Reporting Initiative, GRI). През май 2018 Nokian Tyres се присъедини към инициативата Science Based Targets. По-рано, компанията си постави цел за намаляване на съпротивлението при търкаляне на гумите в продуктовата си гама с 7%, в сравнение с базовата линия за 2013 г., което доведе до намаляване на емисиите на въглероден диоксид (CO2) с 500 милиона килограма CO2, и достигна тази си цел много по-рано – през 2017 г. Бързото постигане на заложените цели демонстрира решителната работа на Nokian Tyres за подобряване на екологичността на своите продукти, без да прави компромиси по отношение на безопасността.

„Една важна област по отношение на усилията ни за устойчиво развитие през следващите години ще бъде новият ни завод в САЩ. Искаме да бъдем пионери и по отношение на устойчивото развитие с новия завод.“, казва Корхонен.

Nokian Tyres ще продължи да работи върху всички аспекти на своята корпоративна устойчивост. Компанията иска да даде пример за целия сектор на автомобилните гуми и да създаде добавена стойност за хората, икономиката и околната среда.

 

Facebook коментари