fbpx Нов инвеститор придоби голяма българска фирма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нов инвеститор придоби голяма българска фирма

Най-голямата българска аутсорсинг компания Софика Груп бе придобита от TeleTech Holdings, световен лидер в предоставянето на аналитично и технологично базирани клиентски решения. Софика Груп ще стане част от направлението „Customer Management Services” на инвеститора, като ще предоставя услуги за „управление на жизнения цикъл на клиентa” през множество канали, на над 18 езици в Централна и Източна Европа.

„Ентусиазирани сме да обединим сили и да приветстваме служителите на Софика Груп в направлението за предоставяне на услуги за управление на клиенти.”, каза Мартин ДеГето, главен оперативен директор на TeleTech. “Придобиването на българската компания ни дава възможност да разширим мултиканалните услуги и езиковите способности, за да обслужваме нашата увеличаваща се клиентска база. Опитният управленски екип на Софика Груп, висококвалифицираните служители на компанията и стабилната технологична инфраструктура са са ключови фактори в нашата международна стратегия за растеж.” Придобиването ще приключи следващата седмица.

„Тази връзка обещава да създаде отлични переспективи пред служителите и компанията ни. Очакваме с нетърпение партньорството, в което ще допринасяме с мултиканалните и многоезикови способности за обслужването на международните клиенти на компанията, сподели каза Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп.