fbpx Отличиха успешни компании по време на Дни на Белгия в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличиха успешни компании по време на Дни на Белгия в България

 

Традиционният бизнес конкурс на Белгия-България-Люксембург бизнес клуб – Primus Inter Pares / Пръв сред равни отличи компании, които работят успешно на българския пазар. Компаниите „Мелексис“, „Пуратос“, „Солвей Соди“, “ОББ” и “UCB” премериха сили в съревнованието за престижната  статуетка, която се връчва ежегодно от Клуба.

Тазгодишното издание се проведе под мотото „Създатели на бизнес история“ и бе в унисон с тематичния акцент на Дните –  140-ата годишнина от установяване на дипломатически отношения между България и Белгия.

„Пуратос“ –  доставчик на продукти и решения за хлебопроизводство, сладкарството и в сферата на шоколада, и банковият гигант ОББ грабнаха съответно второто и третото място. Престижната първа награда заслужено беше присъдена на „Солвей Соди“ за дългогодишния им принос в икономиката на България.

Представянията, чието времетраене беше ограничено до 6 минути,  преминаха под зоркия поглед на журито в състав: посланикът на Кралство Белгия в България негово превъзходителство Франсоа Бонатан, Стефан Делае – председател на управителния съвет на Френско-българската търговска и индустриална камара, и професор Георги Димитров – управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.” Модератори на дискусиите бяха Кристоф Де Мил и Силван Коло – членове на Борда на директорите на Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“.
Събитието завърши с обзор на пазарната ситуация у нас, представен от Професор Красен Станчев от Института за пазарна икономика.

Дните на Белгия в България са най-значимата годишна инициатива, насърчаваща развитието на българо-белгийските отношения. Тя се организира от Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“, в който членуват над 70 белгийски компании, развиващи бизнес у нас, и с подкрепата и съдействието на Посолството на Кралство Белгия в България.