fbpx Тежка 2010-а година за системните интегратори | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тежка 2010-а година за системните интегратори

Тежка 2010-а година за системните интегратори

 За първи път от последните няколко фискални години компаниите, които се занимават със системна интеграция в България отчитат спад в общите си приходи за 2009 г., сочат предварителните резултати от бизнес анализ на технологичния сегмент, подготвен от независимата агенция за бизнес изследвания, специализирана в ИТ & ТЛК сегменти – CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. Резултатите са от около 200 от общо малко над 600 компании, работещи в този сегмент.
През 2009 г. анализът на CBN сочи, че мендижмънта в бизнес сегмента, който осигурява няколко хиляди от най-високо квалифицираните кадри в България, независимо от общият спад в приходите почти не е съкртил работни места като цяло, като е успял не само да запази, но и да увеличи високото заплащане.
ИТ компаниите от системната интергация са увеличили и общата си печалба. Всичко това означава платени по-високи вноски в бюджета на страната в условия на най-тежката икономическа криза от 20 години насам и е поредното доказателство на тезата за приoритет на развитие на технологичната индустрия.
Очератващите се прогнози за 2010 са за една трудна година, която според анализа и прогнозите на CBN ще донесе спад в общите приходи на бизнеса с възможни съкращения на персонал, като най-тежки пазари се очертават по-голямата част от малкия и среден бизнес и обществения сектор.