Нов триколесен скутер от Peugeot

Peugeot Metropolis е името на новия градски скутер с три колела, който се отличава с компактност и динамика, и може да се определи като нов вид формат - градски електрон. Плод на сътрудничеството между Автомобили Peugeot и Peugeot Scooters, Peugeot Metropolis концентрира целия опит на Марката, комбинирайки предимствата на колата и на скутера. Името му идва от гръцки meter “майка“ и polis “град“, което означава много голям град, място, което се развива и определя новите тенденции и чиято инфраструктура допринася за разцвета му.

Предният мост Twin Tilting Wheels (TTW™) на Peugeot Metropolis има ромбоидна форма с двойно деформируеми носачи, чиято архитектура напомня на фина механика и позволява сваляне на центъра на тежестта и по-добро разпределение на натоварванията. Комбиниран с два динамични тампона и окачване с единичен хидравличен амортисьор, този мост разполага с независимо окачване на колелата и функция за електронно блокиране на наклона при ниска скорост.

Изработката на елементите на окачването от алуминий, инжектиран под налягане, има двойно предимство: повече здравина и намаляване на неокачените маси, което олекотява управлението и улеснява контрола над превозното средство. Този иновативен преден мост гарантира изключително поведение на пътя. Компактната му архитектура е съвместима с изцяло равния под, премиера в сегмента.

Peugeot Metropolis разполага с 3 дискови спирачки (предни 2х200 мм / задна 240 мм) и интегрална спирачна система SBC (Synchro Braking System), управлявана за по-голяма ефективност и според спирачната концепция на Peugeot, чрез левия спирачен лост. Особеността на този 3-колесен скутер е педалът, задължителен за категорията на МПС с три колела, който също управлява интегралната спирачна система.

Той е оборудван с новия двигател на Марката 400i LFE с малки триения, развиващ мощност от 35 к.с. и въртящ момент от 38 Nm. Въпреки габаритите си, Metropolis може да се движи със 150 км/ч и е почти еднакво пъргав, когато е само с водач и с пътник.
Изключително удобен, Peugeot Metropolis създава усещане за лекота на управлението още със сядането тъй като седалката му е висока едва 780 мм. Освен регулируемото предно стъкло, водачът разполага и с възможност за регулиране на облегалката си напред и назад с ход от 40 мм, така че да си осигури оптимална опора на тялото.

Facebook comments