fbpx Новата А-класа от Mercedes-Benz по-модерна и практична | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новата А-класа от Mercedes-Benz по-модерна и практична

етикети

Новата A-класа на Mercedes-Benz  бе представена официално в Амстердам и въпреки спортния си дух моделът предлага значително по-голяма полезност и удобство. Заедно с това е запазил младежкия характер, като е прибавил много практичност, която днес се търси от активните и динамични хора. Обемът на багажното отделение зад задните седалки е 370 литра – с 29 литра повече в сравнение с предходния модел. Благодарение на двусекционните задни светлини товарният отвор е с 20 cm по-широк от преди, а подът на багажното отделение е с 11,5 cm по-дълъг.

В същото време са достъпни и екстри, свързани с комфорта, от по-високия клас автомобили: за първи път в тази серия автомобили като допълнително оборудване се предлага не само отопление на седалките, но и система за климатизиране на седалките и пакет Мултиконтурни седалки с функция за масаж за предните седалки.

Новата A-класа е първият модел на Mercedes-Benz, който предлага изцяло новата мултимедийна система MBUX – Mercedes-Benz User Experience, която също така възвестява нова ера в комуникационната свързаност на Mercedes-Benz. Уникална характеристика на тази система е способността й да се самообучава благодарение на вградения софтуер с изкуствен интелект. Системата MBUX може да бъде персонализирана и адаптирана към нуждите на потребителя.

Новата A-класа разполага с най-новите системи за подпомагане на шофирането, включително активна безжична комуникация с пътната среда, което осигурява на модела най-високото ниво на активна безопасност в този сегмент чрез функции, заимствани от S класата. За първи път А-класата може да се движи полуавтономно в определени ситуации. За тази цел автомобилът следи внимателно ситуацията на пътя: усъвършенстваните видеокамери и радарни системи му позволяват да вижда до 500 метра напред.

Новата A-класа се предлага стандартно и с разширения Активен спирачен асистент. В зависимост от ситуацията той може да смекчи или изцяло да предотврати сблъсък с по-бавно движещи се, спиращи или спрели превозни средства и дори с пресичащи пешеходци и велосипедисти.

Фаровете MULTIBEAM LED (опция) са друг пример за трансфер на технологии от луксозния в компактния клас. Те позволяват изключително бързо и прецизно електронно регулиране на фаровете в зависимост от конкретните условия на пътя. Всеки от фаровете съдържа 18 индивидуално управлявани светодиода. 

Новата А-класа може да бъде поръчана от март, а представянето на пазара започва през пролетта, като по същото време автомобилът ще бъде наличен и в България.