fbpx Нови мобилни устройства ще носят последните разработки на Intel | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нови мобилни устройства ще носят последните разработки на Intel

Нови мобилни устройства ще носят последните разработки на Intel

Технологиите стават все по-персонализирани и проникващи и все повече са очакванията за персонализирането и производителността на мобилните устройства. Това каза Херман Юл, корпоративен вицепрезидент и генерален директор на Mobile and Communications Group по време на Intel Developet forum, който се провежда в Сан Франциско. Той изтъкна как компанията напълно се възползва от широкия спектър от възможности, позволени от нейния дизайн, архитектурата, водещата транзисторна технология и производството, за да предостави най-добрите продукти с Intel inside.

Той допълни, че изграждането на SoC (системи-върху-чип) от световна класа първо започва с отлично процесорно ядро, и чрез Silvermont Intel предоставя ефективни ядра, които могат много бързо да се скалират нагоре и надолу по отношение на производителността и мощността, за да се отговори на широк набор от нужди на пазара и на устройствата.
Надграждайки върху тази основа, Херман Юл обяви фамилия от многоядрени, с ниско потребление на енергия SoCs за таблети, 2-в-1 и други компютърни устройства, планирани да се появят на пазара през четвъртото тримесечие на тази година от водещи OEMs производители, сред които Acer, ASUS, Dell*, Lenovo* и Toshiba.

Intel® Atom™ Z3000 Processor Series е първата мобилна четириядрена SoC на компанията и е нейното най-мощно предложение до момента за таблети и други елегантни мобилни дизайни. Пълната система носи силен баланс между производителност, живот на батерията и богати функции в елегантни дизайни с над 10 часа активно използване на батерията и до три седмици живот на батерията в режим на изчакване, с винаги свързано мобилно изживяване
Най-новите SoCs предоставят на клиентите на гъвкавост, като дават възможност за една хардуеърна конфигурация, която поддържа Windows 8 и Android, като им позволява да предлагат редица устройства, на ценови нива, които отговарят на разнообразните нужди на индивидуалните и бизнес потребителите.
Важностатта на безжичната свързаност като 4G мрежи, богати медийни приложения и умни устройства движат нуждата от напредък при комуникационните технологии.