fbpx Технологиите влизат в библиотеката на Ватикана | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Технологиите влизат в библиотеката на Ватикана

Специална репродукция на рядък ръкопис на 1 600 години ще бъде представен, благодарение на съвместен проект на Canon и Апостолическата Ватиканска Библиотека. Това е част от проекта за дигитализиране и съхранение на хиляди ръкописи във Ватиканската библиотека като репродукциите напълно ще наподобяват оригиналните шедьоври.

Иновативните технологии за управление на изображения и печат ще създадат невероятно точни репродукции на Folio 22 recto от Vergilius Vaticanus – една от най-важните страници от колекцията във ватиканската библиотека.

„Голяма чест е за нас, че технологиите на Canon са използвани за създаване на репродукции на такъв важен документ,“ каза Фуджио Миатараи, президент и главен изпълнителен директор на Canon.

“Процесът на създаване на тези визуално и текстово точни репродукции на 1 600-годишен ръкопис използва нашите технологии за репликиране на различни материали и за дигитализация на информация като данни за цветове, трудно доловими контури на повърхността и блясък. Тази информация след това е управлявана за да пресъздадем по най-точен начин характеристиките на оригиналния документ. Чрез нашата технология, Canon ще продължи да допринася за развитието на световната култура и изкуство.“
Процесът по дигитализация е управляван от NTT DATA като точните пресъздавания са възможни чрез комбинацията от уникалната технология на Canon за представяне на изображения на материали и печатните технологии на компанията на Canon Océ.