fbpx Новият Volkswagen Touareg представя още повече технологии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Volkswagen Touareg представя още повече технологии

Volkswagen обновява третото поколение на Touareg със значителни подобрения: окачването, както и цялостната визия и концепция за пълноразмерния SUV са ревизирани, линиите на дизайна на предната и задната част са изострени. Изцяло нови са HD матричните фарове отпред и LED задни светлини, които са проектирани под формата на светлинна лента.

Наред с всички нововъведения, Touareg сега е оборудван стандартно с нов сензор за натоварване на покрива, който е свързан в мрежа с електрониката на окачването. Ако бъде засечено натоварване на покрива, това позволява на системите за управление като ESC (Електронен контрол на стабилността) да реагират превантивно, за да се повиши стабилността при шофиране. Обратното, ако няма натоварване на покрива, системата позволява по-спортно представяне.

Стандартното оборудване на новия Touareg включва и Innovision Cockpit. Той се състои от Digital Cockpit и информационно-развлекателната система от висок клас Discover Pro Max. Различните функции на Innovision Cockpit, като навигация, която позволява прецизно маршрутизиране на ниво лента и HD картографски данни с висока разделителна способност, са усъвършенствани в новия модел. Стандартното гласово управление също е подобрено. USB-C връзките с капацитет на зареждане от 45 вата (преди 15 вата) позволяват значително по-бързо зареждане на електронни устройства като смартфони, таблети или лаптопи.

Touareg е стандартно оборудван с голям брой асистиращи системи за безопасност и улеснение на водача като Travel Assist, Park Assist Plus с дистанционно управление

Новият Touareg ще се предлага с пет задвижвания. В допълнение към бензинов двигател с турбокомпресор, клиентите ще могат да избират между два турбодизелови двигателя и два plug-in хибрида. Всички високоефективни двигатели са стандартно съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване на четирите колела 4MOTION.

Touareg R eHybrid ще е най-високо позиционираната версия в продуктовата линия с най-мощната задвижваща система: V6 бензинов двигател плюс електрически мотор със системна мощност от 462 к.с.