Новото Peugeot 508 представя и впечатляваща комби версия

етикети: 

Само няколко месеца след лансирането на изцяло новия PEUGEOT 508, PEUGEOT представя комби версията, която вдъхновение от света на моделите шутинг брейк. Дизайнът на новия PEUGEOT 508 SW е впечатляващ със снижения спортен силует на модела. Той представлява перфектно съчетание на спортна елегантност и практичност, осигурявайки щедро пространство за пътниците и голям, леснодостъпен багажник.

Благодарение на функционалните покривни рейки, стилизирани да съответстват на дизайна, автомобилът е почти толкова висок, колкото фастбека – едва 1,42 м. Това е с почти 6 см по-малко в сравнение с предишното поколение и осигурява оптимална аеродинамика, заедно с достатъчно пространство за главата на пътниците на задните седалки в съответствие със стандартите в сегмента.
С дължина от 4,78 м (само 3 см повече от версията фастбек и 5 см по-малко спрямо предишното поколение) новият PEUGEOT 508 SW разкрива плавни, обтекаеми линии и елегантен, снижен покрив.

 

Прагът на багажника е нисък и широк (6 см по-нисък спрямо версията седан, с височина от едва 63,5 см от земята и 2,4 см по-широк). Бързо издърпващата се кора на багажника осигурява незабавен изглед към цялото отделение, което има капацитет от 530 литра (с поставена кора). То е проектирано да бъде с проста форма и напълно използваемо. Капацитетът на багажното отделение под кората на багажника е много близко до това на предишния модел (560 литра).

Пътниците отпред могат да потънат удобно в ергономичните, обгръщащи тялото седалки (с етикет AGR) и да се насладят на пет програми за многоточков масаж. На разположение е широка гама богати и усъвършенствани материали за покрития и тапицерии като Alcantara® или пълнозърнеста кожа Nappa.  Кожата се предлага в два цвята – черен или тъмночервен (наречен още Sellier).

 

Новият PEUGEOT 508 SW предлага широка гама от системи в помощ на водача от най-ново поколение - Система за нощно виждане (Night Vision), за първи път в сегмента, която засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на намалена видимост. Адаптивен автопилот с функция Stop & Go (с автоматична скоростна кутия ЕАТ8) с възможност за задаване на дистанцията между автомобилите. Асистент за позициониране в лентата, като водачът прави избора за позициониране в лентата (свързан с Адаптивния автопилот с функция Stop & Go), Система за паркиране Full Park Assist с функция Flank guard за защита на фланговете (предлага се само с автоматична скоростна кутия EAT8). Системата управлява автоматично посоката, ускорението и спирачната система при заемане и освобождаване на паркомястото.